sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Consumer Electronics Show (CES) 2013

        A ajuns la final. S-au prezentat foarte multe gadget-uri si tehnologii și n-o să pierd foarte mult timp cu introducerea. Pregătiți-vă de mult conținut video și jucării care mai de care mai spectaculoase.

        Încep cu prezentarea lui Linus (canal de YouTube LinusTechTips) a unui "laptop" de la Asus care m-a impresionat foarte mult. Ghilimele trădează...


Asus Tai Chi 31



        Urmează un produs care, deși nu are video, se remarcă prin faptul că este un televizor 4K (4x1080p), cu o diagonală de 110 inch (a se citi 2.8 m) , al companiei Westinghouse care costa 299,999.99 $ și din câte am înțeles de la TheVerge, imaginea nu e chiar așa extraordinară. Evident că e un prototip dar, just sayn'. Acum decizie : Lamborghini sau TV? Da, ambele. Next!


Westinghouse 110 inch


        
        Revenim la Linus pentru ceva la care mulți dintre voi nu vă gândiți, sau nu luați în calcul această opțiune și anume segmenul PC-urilor All-in-One.

Asus Transformer AIO P1810



        Asta știu că o să fie deosebit de plictisitor pentru unii, dar vă rog să derulați la 1:50 și să vizionați până după 2:00 si apoi îl puteți închide. Mie mi-a plăcut (mult) și de aceea se află aici.

Asus Tytan RoG Desktop (min 2:00) 



        Cel mai renumit producător "verde" de periferice și anume Razer și-a prezentat în cadrul expoziției, atât noul controller pentru PC și Xbox 360 pe numele său Sabertooth, cât și o nouă tabletă de gaming denumită sugestiv, Edge. Anunțul vine la un an după ce au introdus pe piață Razer Blade, un "laptop cu adevărat pentru gaming". Au fost prezentate și câteva accesorii care vor fi disponibile pentru noua tabletă Razer Edge, pe care le puteți vedea și în video.

Razer Edge


Pe langă faptul ca a prezentat o serie nouă de procesoare pentru platforma mobilă, Intel a venit și cu un sistem incredibil care vrea să ne scape de tastatură și de mouse și să ne facă să interacționăm mult mai natural cu calculatorul. Se numește Perceptual Computing și folosește un sistem de camere, senzori cu infraroșu, microfoane; în principiu vrea să facă PC-ul mai uman, înzestrându-l cu "simțuri" asemanatoare omului.


Intel Perceptual Computing



Deși am postat data trecută acest gadget la bonus, echipa TheVerge au decis aproape în unanimitate că e un produs excepțional, postând chiar și un comentariu la video exprimandu-și părerea. Încă nu mi-au dat motiv să mă îndoiesc de ei, iar trailer-ul pe care l-au avut cei la Oculus înainte de prezentare a arătat cât de capabilă este această jucărie.

Oculus Rift



        De la expoziție n-au lipsit nici mesele.

Lenovo IdeaCenter Horizon



        Iar m-am întins destul de mult, iar cu asemenea cantitate de material video, acest blog se transformă încet într-un V-blog. Cu toate acestea, am sărit peste foarte, foarte multe lucruri pe care le puteam include .O să mai adaug totuși un video pe care tocmai  l-am găsit, din întâmplare.

                       Bonus

        Acesta este special pentru doamnele și domnișoarele care adoră "cumpărăturile de geamuri", window shopping-ul.

FaceCake Swivel



        Urmează Mobile World Congress 2013 în Barcelona. Can't wait.

miercuri, 9 ianuarie 2013

Să privim ....îngălbenit?

         
           O să revin ulterior cu ultimile apariții de la CES 2013, dar între timp vreau să vă prezint un program extraordinar. O să vă fie deosebit de util, întrucat vine sesiunea și o să folosiți foarte des un ecran pentru citit. 
        Programul se numeste f.lux. E într-adevar magic și nu o să mai puteți trăi fără el, mai ales pe timp de noapte.

Cum funcționează?
        
        Instalați programul pe calculator și apoi el se adaptează inteligent pentru a schimba temperatura culorilor pe care le redă ecranul. Dacă este noapte, ecranul va fi îngălbenit. Când este ziuă, deși programul rulează, nu va face niciun fel de modificări (decât dacă ii cereți voi din setări).
        Recomand să nu vizionați filme sau să nu faceți editări foto sau video pentru motivul evident al alterării culorilor. Descărcati programul, (Download f.lux) și apoi efectuați un setup inițial pe care o să-l evidențiez mai jos.
        




1.click dreapta change location
Dați Locate și vă selectați locația pe hartă, ca programul să știe când e noapte (sau nu);



2.change lighting -> și vă selectați intensitatea cu slide-ul din dotare, pentru zi sau/și noapte;



        Dacă îl porniți și nu vă place, faceți testul acesta (de preferabil noaptea cu slider-ul dat spre stânga de tot): rulați-l și apoi navigați 10 minute pe Internet. Apoi opriți-l. Dacă nici așa nu v-am convins, îmi pare rău că v-am irosit timpul.

       Aștept păreri și spor la citit.

marți, 8 ianuarie 2013

CES Ziua 0 - 7 Ian

   E ziua 0 în titlu deoarece expoziția principală se va deschide abia astăzi (8 ian), însă au fost câteva companii mai mari care și-au organizat propriile conferințe de presă. S-au prezentat televizoare OLED 4K în general, frigidere inteligente, mașini de spălat inteligente și telefoane chinezești. Nu o să comentez despre aceastea. Eventual vă atasez câteva poze la final. Să începem:
    nVidia este cea care a deschis show-ul prezentând noul procesor Tegra 4, "Cel mai rapid procesor mobil de pe planetă", foarte deștept, foarte rapid, foarte tare și au mai venit cu o chestie numită Project Shield. Practic un controler cu un ecran de 5 inch care foloseste procesorul mai sus amintit și care poate să facă output de semnal 4K la un televizor compatibil.

           

    Ca să rămân la Tegra 4, prima companie care a anunțat o tabletă cu noul procesor este Vizio, o tabletă de 10 inch cu rezoluția 2560x1600 și 32GB memorie internă.

    Prezent de asemenea la CES, Kingston a lansat DataTraveler HyperX Predator. Un stick pe USB3 cu o capacitate de 1TB (1024 GB),aliaj de zinc și 5 ani garantie. Modelul de 512GB pe care Kingston îl are la vanzare chiar acum e costă undeva la 1750$. Pentru cel de 1TB nu au anunțat preț. Eu cred că undeva între 2500-2800$.




   În cadrul propriei conferințe de presă, Sony și-a anunțat noul vârf de gamă, Xperia Z (respectiv ZL). Ecran de 4 inch, 1080p cu Mobile Bravia Engine 2, 2GB de RAM, camera de 13MP Exmor RS. E practic un HTC Butterfly, garnisit cu câteva tehnologii Sony. Design-ul e superb și în plus vine și cu certificare IP57 pentru rezistență la apă și praf.



    S-au întâmplat destul de multe și show-ul de abia începe. Abia astept să văd ce se mai intampla azi. Cum v-am promis, vă atașez fotografiile de care aminteam la începutul postării.











Bonus că ați ajuns până aici. :P




duminică, 6 ianuarie 2013

The International Consumer Electronics Show (CES) 2013


        Nu poți să ai un blog care are "tech" în URL și să nu aduci aminte măcar de CES. Ce e asta? Ei bine e o expoziție absolut uriasă care prezintă produse din domeniul tehnologiei mobile și nu numai, înainte ca acestea să fie disponibile publicului larg. Anul acesta, ca în fiecare an din 1998 încoace, expoziția se desfasoară în Las Vegas, în intervalul 9 8-11 ianuarie și va avea aproximativ 3000 de expozanți.

Printre produsele lansate la CES pe parcursul anilor, se numară:

Videocasetofonul (yep.. bătrânul "vidio" sau VCR).....1970
Compact Disc Player.............................................1981
Nintendo Entertainment System (NES).....................1985
Tetris..................................................................1988
HDTV..................................................................1998
Microsoft Xbox......................................................2001
Plasma TV............................................................2001
Blu-ray Disc..........................................................2003
OLED TV(care e fantastic și incredibil)..................... 2008
3D HDTV(care sper să moară)..................................2009
    Ca o notă la ultimul produs, chiar și anul trecut, marii producatori din industrie veneau să prezinte televizoarele 3D. Se pare că nu scăpăm de această tehnologie. Mai bine s-ar pune pe treabă să aducă monitoare 4K pe piață. În fine...
    Acestea sunt doar câteva (cele mai cunoscute) produse care au fost prezentate în cadrul acestei expoziții.

        Deși în acest interval, toate site-urile de profil o să transmită de la fața locului (sau care mai e expresia), o să incerc să fac un sumar al tuturor produselor/serviciilor pe care eu le gasesc interesante în fiecare zi de CES. O să văd care e treaba cu fusul orar, dar o să fie aici. Se anunța un show spectaculos și abia aștept.

    I'm out. (sau românescul "Eu am plecat.")