joi, 7 noiembrie 2013

Copy

         Despre o soluţie de stocare a datelor în cloud am vorbit şi în postul anterior. Deşi Copy nu se mândreşte cu acelaşi nivel înalt de securitate ca şi Tresorit, vine cu suficiente facilităţi care să-i justifice existenţa şi mai mult, să primească recomandarea mea.

         Mereu apare ceva mai bun. Asta e legea care guvernează mai toate industriile. De la cea auto, la cea a telefoanelor mobile, la cea a echipamentelor de escaladă. Când am auzit prima dată de Dropbox, am încercat să-l recomand tuturor celor care aveau un calculator/laptop ca fiind o soluţie foarte robustă de a-ţi ţine datele în siguranţa în caz că se întamplă ceva cu computerul tău. Cunosc un caz în care chiar aşa s-a întamplat.

         Însă eu nu pentru asta îl folosesc. Nu în totalitate. La fel ca şi mai sus amintitul Dropbox, Copy are facilitatea de a-ţi încarca pozele de pe telefon/tabletă în cloud/calculator fără a conecta telefonul la calculator prin intermediul cablului. Pentru că limba română mă tradează, e mult mai uşor în realitate decat tocmai am explicat. Practic instalezi aplicaţia pe telefonul tău Android sau iOS, bifezi optiunea "PhotoCopy" din "Preferences" şi dai fuguţa să faci nişte poze. Ideal ar fi să lăsaţi bifată şi optiunea Wifi Only, din motive evidente. Mai aveţi nevoie şi de aplicaţia pentru Windows care ajută la sicronizarea pozelor/video-urilor din cloud, într-un folder de pe calculatorul vostru.

        Să vă mai dau un exemplu pentru care Copy e awesome. Absolvirea. Am făcut un număr considerabil de poze cu telefonul pe care apoi am putut să le share-uiesc cu persoane, chiar dacă aceastea nu aveau cont pe Copy. Tare, sau ce?

         Ca un ultim cui în coşciugul lui Dropbox, Copy nu-ţi modifică numele fişierului în momentul în care poza/video e încarcată pe calculator/cloud. În cazul meu, numele pozelor e dat de data şi ora exactă la care a fost facută poza. Acest nume rămane neschimbat şi după upload. Ca o opţiune, vă puteţi şi migra datele de pe Dropbox, Box sau Drive.

         Dacă detineţi un telefon Android sau iOS (la iOS mai puţin facilitatea fiind integrată în sistem, din câte ştiu), vă recomand cu căldură această aplicaţie. Vine cu 15 GB de spaţiu de stocare în cloud şi funcţionează şi pe tablete. Mai jos e un link cu care vă puteti înscrie si voi. 
         Vreau să fiu complet transpirat trasparent. În momentul în care te înscrii la linkul de mai jos, o să-ţi mulţumesc, dar fiecare dintre noi o să primească 5 GB de spaţiu. Eu 5, tu 5. Deci din prima fază ai 20 de GB pe care-i poti folosi după bunul plac. Nu uitaţi să vă confirmaţi contul. Puteţi face şi voi asta la randul vostru şi să invitaţi alte persoane.





         Dacă aveti nelămuriri, sunt aici. Baftă.