miercuri, 14 noiembrie 2012

Istoria limbii engleze în 10 minute

Pentru că azi am fost mai ocupat/răcit/praf, vă las doar un filmuleț spre vizionare. Sper să vă placă.

luni, 12 noiembrie 2012

Eye in the sky


    Google Maps e un produs pe care cred că fiecare dintre voi l-a folosit la un moment dat. La fel și YouTube. Acum imaginați-vă ca cele două s-ar contopi. Compania UrtheCast vrea să pună asta în aplicare chiar de anul viitor.

    E un proiect foarte ambițios care are ca scop schimbarea modului în care vedem Pământul. Acum aspectele tehnice: proiectul constă în montarea a 2 camere video de înaltă rezoluție pe Stația Spațială Internațională, mai exact pe segmentul rusesc al Stației. Stream-ul video apoi va fi transmis spre Pamant și experiența (spun ei) va fi aproape în timp real. Platforma aceasta video va functiona nativ cu serviciile sociale Facebook si Twitter.
    O să vă dau aici exemplele de pe site-ul oficial care arată funcționalitatea acestui serviciu:

  •  O mai bună observare a evenimentelor relevante la nivel internațional (dezastrul de la Fukushima, situatia din Egipt)
  •  Scop educațional. Folosirea stream-ului video pentru a prezenta minunile lumii într-o perspectivă nemaivazută până acum.
  •  Potențial creativ pentru propuneri de căsătorie, "valuri" de pe un stadion .etc
  •  Gaming și aplicații media pentru divertisment.

    Prima dată când am auzit stirea, mi s-a părut foarte tare. De aceea și scriu despre asta. Dar, având mintea plină de teorii ale conspirației, după 2 minute m-am gândit: dacă pun baieții aștia o cameră cu infraroșii sau una termală și zic :" Hai să vedem ce face astă la el în casă". Atâta vreme cât n-au treaba cu intimitatea personală, e OK.
   Gândiți-vă și altfel. O să vă pun un filmuleț atașat și o să vedeți, dar acolo spune că acest serviciu permite atât oprirea cât și derularea înapoi a stream-ului. Eu cred ca o să schimbe radical modul în care ne comportam în public, întrucât o să avem (nu pentru mult timp însă) prieteni pe Facebook care o să ne reamintească faptul că există acest ochi în cer. Desigur că o să existe porecle pentru el: fie Sauron 2.0, fie Biggest Brother. Oamenii sunt creativi. Poate,de asemenea, să fie folosit pentru a verifica alibiuri (crime,furturi) sau să crească rata de divorțuri.
   Au la ei pe site un formular de înscriere dacă doriți să încercați acest serviciu în varianta beta Toamna (fall 2012) e termenul pe care-l dau ei. Dacă vă înscrieți o să primiți mail când serviciul o să fie disponibil. O să vă atașez link-ul mai jos. Ce parere aveți de acest serviciu? Mie mi-e tare frică să nu ajungă pe mâini greșite. În rest, sună bine.






duminică, 11 noiembrie 2012

Driving in Russia || TNL


Dacă tot am văzut asta la Subscriptions pe YouTube, am zis s-o împărtășesc cu voi. Vă recomand să nu dați volumul foarte tare pentru că sunetul nu e constant pe toată durata filmulețului. Are 13 minute așa că, full-screen and enjoy!