miercuri, 17 aprilie 2013

PROMOŢIE Tresorit. Un Dropbox, dar nu prea..

        Tresorit e un serviciu de stocare "in the cloud" a fişierelor. E ca un hard-disk pe care te poţi baza oricând şi pe care-l poţi accesa de oriunde. E unul dintre cele mai noi servicii de acest gen şi motivul pentru care-l prezint aici, este acela că până la data de 20 mai, dacă vă inscrieţi de pe link-urile pe care o să le vedeţi mai jos, primiţi 50 de Gb de spaţiu, în loc de 5 Gb cât este normal.
        De ce "Dropbox, dar nu prea.."? Pentru că Dropbox are mai multe facilităţi. Probabil că o să primească şi acesta mai multe, dar cu timpul.  Momentan ei mizează tot pe siguranţă. Au avut chiar şi un concurs (15 aprilie) pentru hackeri, cu premiu de 10.000 de $ pentru a le sparge criptarea. Deci sunt destul de încrezători. 
        Pentru că siguranţa e cuvântul de bază, parola pe care o alegeţi nu poate fi recuperată sau schimbată. Am ales să scriu pentru că foarte greu găseşti 50 Gb de spatiu incriptat gratuit (doar Mega imi vine in minte). În Dropbox începi de la 2Gb şi poţi ajunge la 18Gb, în Google Drive ai 5Gb, iar în Skydrive 7Gb (daca nu mă înşel). Sunt totuşi puţin reticent în a pune conţinut personal şi altele de acest gen.Deocamdată. Poate fi folosit însă fără probleme pentru lucru sau proiecte la scoala (la fel ca şi Dropbox). 
        Faceţi-vă un cont, intalaţi programul şi dacă nu-l folosiţi, dezinstalaţi-l. Dar nu uitaţi de el. S-ar putea ca la un moment dat să vă folosească un spatiu virtual aşa mare.

Acum linkurile. Sunt către 2 articole.

1. Lifehacker - Linkul de înscriere e la finalul articolului,în partea stangă, scris cu verde "Tresorit"

http://lifehacker.com/5994394/get-50gb-of-free-encrypted-online-storage-from-tresorit?tag=dealhacker

2.Gigaom - În cazul acesta linkul e în ante-pen-ultimul paragraf scris cu albastru  "signing up here".

http://gigaom.com/2013/04/11/secure-cloud-storage-outfit-tresorit-posts-10k-hacker-bounty/

*E suficient sa accesati doar unul dintre ele pentru a va face contul. Eu am mers pe lifehacker.
**În articol nu apar ghilimele.

       
 Dacă nu va interesează aşa ceva, împraştiaţi măcar vestea. Poate sunt alţii care vor să profite de ofertă.